Kerst of Nieuwjaar op z'n Italiaans vieren? Zorg dat je Panettone of Pandoro in huis hebt, het traditionele kerstgebak van Italië. Panettone en Pandoro zijn heerlijk met een glaasje Prosecco . Leuk als afsluiting van het diner of om het nieuwe jaar in te luiden.
HET VERSCHIL TUSSEN PANETTONE EN PANDORO
De goudgelen Kerstcake Panettone bevat rozijntjes en sukade. De tulband is al eeuwen het traditionele Kerstgebak van Milaan. De populariteit breidde zich al snel uit over heel Lombardije en zelfs over heel Italië.
Pandoro is de Veronese variant op de Milanese Panettone. Pandoro, wat ‘gouden brood' betekent, bevat in tegenstelling tot de Panettone geen sukade en rozijnen. Het is een cake uit Verona die het midden houdt tussen briochebrood en cake. Het is niet zo droog als het briochebrood, maar ook niet zo vet als cake. Het is een luchtig gebak dat ook (of juist!) heerlijk smaakt bij een glaasje Prosecco.
Je bestrooit de Pandoro in tegenstelling tot de Panettone met poeder-suiker.
ZELF PANETTONE BAKKEN
Je kunt Pandoro of Panettone natuurlijk zelf maken, maar de speciaalzaken hebben tijdens de Kerst werkelijk een enorme verscheidenheid aan soorten, maten en smaken verpakt in nog mooiere dozen die je met een lintje aan je vinger kunt dragen of luxe handverpakt van mooie merken.
Wij hebben heerlijke Panettones en 1 soort Pandoro voor u ingekocht.
Reactie plaatsen
Reacties